Dyptam (łac. Dictamnus albus) poprawia ukrwienie. Pomocny przy problemach zdrowotnych związanych z podwyższonym poziomem cholesterolu. Stosowany pomocniczo przy kamieniach nerkowych oraz żółciowych. Składniki: dyptam korzeń mielony Kraj pochodzenia: Austria. Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Sposób użycia: Kilka razy dziennie przez dłuższy czas (3-6 miesięcy) spożywać 1-2 szczypty przyprawy. Posypywać pieczywo albo używać jako przyprawę do potraw. "Jeśli w człowieku zaczyna rosnąć kamień, to niech sproszkuje dyptam i je ten proszek często z chlebem pszennym, a to zatrzyma dalszy rozwój kamienia. Jeśli kamień jest już rozrośnięty, to niech doda ten proszek do octu winnego zmieszanego z miodem i pije to często na czczo" – Hildegarda z Bingen – Physica (wyd. Polskie Centrum św. Hildegardy) Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.
|