WPLiS 1954 str 416+1056, stan db (przykurzona, podniszczona lekko okładka, pieczątki po biblioteczne) ISBN Tom pierwszy Poradnika zawiera ogółem sześć działów, z których piąć — ogólnoinformacyjny, przemy słowo-techniczny, tablic fizyko-chemicznych, analityczny i mikrobiologiczny — dotyczą wszystkich lub wielu przemysłów; szósty dział — żywienia zbiorowego — omawia zasady odżywiania i wykorzystania, w żywieniu zbiorowym produktów przemysłów spożywczych. Poradnik jest przeznaczony dla mistrzów i techników oraz inżynierów zatrudnionych w przemysłach spożywczych; korzystać z niego mogą także wykwalifikowani robotnicy, pracownicy sieci skupu i sieci dystrybucyjnej tych przemysłów jak również pracownicy zakładów żywienia zbiorowego. Tom drugi Kalendarza zawiera szesnaście działów obejmujących poszczególne przemysły spożywcze. Każdy z działów zawiera wiadomości o surowcu, teoretycznych podstawach i technice produkcji, normach wydajności, zasadach kontroli technicznej, obliczaniu zdolności produkcyjnej zakładów, gospodarce energetyczno-mechanicznej oraz o produktach głównych i ubocznych poszczególnych przemysłów. Kalendarz jest przeznaczony dla mistrzów i techników oraz inżynierów zatrudnionych w przemysłach spożywczych; korzystać z niego mogą także wykwalifikowani robotnicy, pracownicy sieci skupu i sieci dystrybucyjnej tych przemysłów jak również pracownicy zakładów żywienia zbiorowego.
|