Esencja ProBiotyczna 500 ml suplement diety Przygotowany na bazie 11 żywych i aktywnych gatunków pożytecznych mikroorganizmów i ich metabolitów. GIS-BŻ-Ż-4230-1345-3/MM/10 NOWA SZATA GRAFICZNA ! NOWA, WYGODNIEJSZA BUTELKA ! Esencja ProBiotyczna™ powstaje w procesie fermentacji kompozycji kilkunastu szczepów z gatunków probiotycznych mikroorganizmów i zawiera również ich metabolity. Wybrane szczepy probiotyczne wzrastają w konsorcjum i w interakcji z innymi szczepami, tworząc mały ekosystem jak w warunkach naturalnych. Technologia ta opracowana przez amerykanina Matthew Wood’a zasadniczo różni się od typowej mieszaniny czystych szczepów bakterii probiotycznych, ponieważ wykożystuje w działaniu efekt synergii współpracujących ze sobą mikroorganizmów. Wybrane do kompozycji pożyteczne mikroorganizmy występują powszechnie w naturze i nie są modyfikowane genetycznie. Gatunki kultur pożytecznych mikroorganizmów zawarte w Esencji Probiotycznej™: Bifidobacterium animalis, B. bifidum, B. longum Lactobacillus acidophilus, L. bulgaricus, L. casei, L. fermentum, L. plantarum, L. lactis, Streptococcus thermophilus, Saccharomyces cerevisiae. Bakterie kwasu mlekowego ≥ 3,0 x 105 jtk/ml (max. 1 x 108 podczas wytwarzania) Drożdże ≤ 1,0 x 106 jtk/ml. Dzienna porcja Esencji ProBiotycznej™ wspomaga utrzymanie równowagi w mikroflorze ekosystemu przewodu pokarmowego. 1 łyżka stołowa (15 ml) zawiera min. 4,5 x 106 bakterii probiotycznych 1 łyżeczka (5 ml) zawiera min. 1,5 x 106 bakterii probiotycznych Składniki: Woda niechlorowana, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, kultury probiotyczne SCD, koncentrat soku z jagód, wiśni i granatów. WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przed otwarciem przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych i źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. powyżej 2°C. Zużyć w ciągu 4 tygodni. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. UWAGI: W wyniku naturalnych procesów w Esencji ProBiotycznej™ mogą wystąpić niewielkie zmiany koloru, zapachu, smaku oraz wytrącanie się osadu na dnie butelki i nalotu „białego grzybka” na powierzchni. Nie wpływa to na skuteczność jej działania. WYTWÓRCA: ProBiotics Polska Magdalena Górska
|