Euro, 2004, str 120, stan db+ (zwykłe ślady używania), książka w języku polskim i angielskim ISBN "Jako hotelarz, jestem miłośnikiem dobrej kuchni. Niestety rzadko znajduję czas dla mojej kulinarnej pasji... Gotowanie mogłoby być moją filozofią życiową: nasze upodobania kulinarne mówią przecież wszystko o nas samych. Nasze restauracje grają szczególną rolę w życiu hotelu. Odpowiedni wystrój wnętrza, światło, atmosfera i obsługa są tak samo ważne jak ciekawa koncepcja kulinarna i odpowiedni dobór win w menu. Tu nie ma miejsca na kompromis. Jeśli pragniemy, by posiłek okazał się niezapomnianym doznaniem, wszystkie elementy muszą idealnie harmonizować ze sobą. W naszej książce kulinarnej wyznacznikiem harmonii są cztery żywioły: przedstawione potrawy współgrają ze sobą, reprezentując ogień, wodę, powietrze i ziemię. Ta książka kulinarna jest dowodem naszego uznania dla szefów kuchni, którzy na co dzień oddają się swojej pracy z godną podziwu determinacją i pasją, łącząc poszanowanie tradycji z kreatywnością i wykorzystaniem najnowszych technologii. Pragniemy także wyróżni? naszych partnerów, bez których pełen sukces nie byłby możliwy. Wyborne danie podane z odpowiednim winem na śnieżnobiałym obrusie i eleganckiej zastawie tworzy piękną kompozycję, jest strawą dla ducha i ciała." - z wstępu Gerd W. Bauer
|