Spożywanie Flavon kids wskazane jest dla młodszych i starszych dzieci, ponieważ ma przede wszystkim działanie profilaktyczne. Poza tym polecamy spożywanie Flavon kids kobietom ciężarnym i matkom karmiącym, które nie są pewne, czy ich posiłki zawierają wszystkie potrzebne im i ich dziecku substancje odżywcze oraz przeciwutleniacze. Flavon Kids to cud, który jest jednocześnie smaczny i zdrowy. Poza tym, że zapewnia organizmowi niezbędną ilość przeciwutleniaczy, posiada naturalny aromat owoców, dzięki czemu jego spożywanie sprawia przyjemność dzień w dzień. Zalecany sposób użycia Należy spożyć dwie łyżeczki, 2 razy dziennie (najlepiej przed posiłkiem). W przypadku dzieci (poniżej 4 lat) dzienną ilość należy dostosować do potrzeb dziecka. W przypadku niemowląt preparat powinna spożywać matka, ponieważ dziecko otrzyma wszystkie potrzebne środki odżywcze wraz z mlekiem. Wchodzące w skład Flavon kids owoce dobraliśmy w taki sposób, aby ich substancje czynne skutecznie wspierały rozwój organizmu. Oprócz owoców, znanych z medycyny ludowej, Flavon Kids zawiera specjalnie wypracowany skład witamin, przeznaczonych właśnie dla dzieci (C, B3, B5, B6, B2, B1, H, B12), oraz kwas foliowy, co zwiększa jeszcze skuteczność preparatu, oraz podnosi wartość odżywczą zawartych w nim owoców. Witaminy te są szczególnie ważne dla kobiet w ciąży. Stosowane u dzieci, przyczyniają się do ich optymalnego rozwoju. Flavon Kids nie zawiera żadnych konserwantów. Czarna porzeczka Zawiera znacznie więcej witaminy C niż owoce cytrusowe lub papryka zielona. Jest bogata w witaminę B i żelazo. Jej lecznicze właściwości odkryła też współczesna nauka, dlatego chętnie polecana jest przez lekarzy medycyny naturalnej. Starożytni Rzymianie czarną porzeczkę nazywali „jagodą przeciw podagrze”. Wiśnia Jest to jeden z naszych najskuteczniejszych przeciwutleniaczy, który swoje właściwości zawdzięcza wysokiej zawartości witaminy A i C, selenu oraz bioflawonoidów. Wiśnia zawiera każdy rodzaj witaminy B. Jeżyna Mądrość ludowa zaleca spożywanie jeżyn dzieciom ze względu na liczne pozytywne wpływy. Zawartość witamin, żelaza, minerałów i mikroelementów sprawia, iż jeżyna ma kapitalne znaczenie dla ochrony całego organizmu. Jeżyna posiada wysoką zawartość fosforu i wapnia. Burak ćwikłowy Właściwości lecznicze buraka ćwikłowego są znane i wykorzystywane od dawien dawna. Zawiera wyjątkowo dużo betaniny, znaczne ilości witaminy B1, B3, C, P oraz potasu, wapnia, fosforu, krzemu, jodu i żelaza. Różnorodność pozytywnych właściwości zawdzięcza licznym witaminom oraz minerałom, które zawiera. Czarna jagoda Wyjątkowo bogata w potas. Jest również cennym źródłem wapnia, żelaza, magnezu, manganu, cynku, siarki, fosforu i witaminy C. Obecne w niej barwniki to antocyjanidyny, które nadają owocom charakterystyczną, ciemną barwę. Rokitnik Pospolity Zawiera składniki czynne o wyjątkowych właściwościach antyoksydacyjnych. Owoce rokitnika są bogate w węglowodany, białko, kwasy organiczne, aminokwasy i witaminy. Zawiera 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcz oraz więcej witaminy E niż kukurydza czy soja. Znakomite źródło ß-karotyny, potasu, fosforu, magnezu, żelaza i przeciwutleniaczy.
|