najnowszy produkt - Flavon Green - pozwala na kompleksowe wykorzystanie pozytywnego fizjologicznego wpływu poszczególnych warzyw, które mogą się przyczynić do wzbogacenia naszego jadłospisu w witaminy, minerały i antyoksydanty. Setki badań naukowych potwierdziło już, że regularne spożywanie jarzyn i owoców przysparza nam zdrowia.Dlaczego potrzebujemy Flavon Green Wszyscy wiemy, że regularne spożywanie warzyw wpływa pozytywnie na ogólny stan naszego organizmu, dostarczając mu zarówno podstawowych, jak i specyficznych substancji odżywczych oraz błonnika roślinnego i witamin. Mimo to, bardzo niewiele osób spożywa codziennie zalecaną, minimalną ilość warzyw. Rano i wieczorem pośpiech, w ciągu dnia w biegu coś na ząb: nawet gdybyśmy chcieli się zdrowo odżywiać, to na jedzenie świeżych lub lekko przetworzonych warzyw po prostu nie mamy czasu. Organizm współczesnego człowieka narażony jest na szkodliwe działanie wielu czynników, z którymi sam nie może sobie poradzić. Dlatego rola, jaką odgrywają suplementy diety w żywieniu człowieka, rośnie z dnia na dzień. Suplementy diety to preparaty, za pomocą których możemy zapobiec ewentualnym negatywnym skutkom nieodpowiedniego odżywiania. Flavon Green stwarza zupełnie nowy, rewolucyjny sposób spożycia warzyw, który może całkowicie przekształcić nasze zwyczaje. Jedną jedyną łyżeczką preparatu możemy zaspokoić dużą część dziennego zapotrzebowania na warzywa. A wszystko to za pomocą takiego suplementu, który gwarantuje nam wysoką zawartość minerałów, barwników roślinnych i witamin, dzięki wykorzystanym w nich surowcom przedniej jakości. Flavon max nie zawiera żadnych konserwantów. Komu polecamy? Najnowszy produkt z rodziny Flavon składa się głównie z warzyw. Stwarza to możliwość zaspokojenia tymi produktami już nie tylko części dziennego zapotrzebowania na owoce (Flavon max, Flavon kids vagy Flavon max Plus+), ale i na warzywa. Spożywanie Flavon green polecamy każdemu, - kto nie jest w stanie zapewnić sobie niezbędnej ilości warzyw podczas codziennych posiłków, - dla kogo jest ważne, żeby dostarczać swemu organizmowi witaminy i składniki mineralne z czystego źródła, - kto jest świadomym konsumentem, - kto chciałby spożywać warzywa w takiej nowatorskiej formie, jak nigdy dotąd. Spożywanie Flavon green to prawdziwa nowość na rynku suplementów. Nie dość, że zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na warzywa, ale też doskonale harmonizuje z dietą świadomego konsumenta. Zalecany sposób użycia: raz dziennie 1 płaska łyżeczka dozująca (6 g), najlepiej przed kolacją. Składniki Nasz najnowszy produkt, Flavon Green – prosty do spożycia koncentrat o konsystencji żelu – umożliwia korzystanie z zalet takich warzyw jak brokuły, seler, marchew, czy szpinak. Aby skuteczność produktu była jeszcze bardziej kompleksowa i bliższa ideału, w skład produktu zostały wkomponowane: zielone pędy pszenicy, które słusznie cieszą się coraz większą popularnością; wszechstronna alga spirulina, która niewątpliwie jest odkryciem naszych czasów; zielona herbata, znana z doskonałego antyoksydacyjnego działania; jak również uznany już od wielu stuleci czosnek. Dzięki swym niezliczonym pozytywnym wpływom w produkcie znalazł się również rokitnik pospolity, korzeń pietruszki oraz grapefruit. Większość roślin leczniczych, oficjalnie uznanych i stosowanych w dzisiejszej, popartej naukowo medycynie, znalazła się tam dzięki doświadczeniom medycyny ludowej. BROKUŁY Najważniejsze spośród zawartych w nich pierwiastków to potas, wapń, magnez, sód, żelazo, cynk i fosfor. Bogate są również we flawonoidy roślinne, indole i izotiocyjaniany. Badania naukowe wskazują, że brokuły odgrywają istotną rolę w dietach terapeutycznych. Mają dużą wartość odżywczą, w dodatku są łatwiejsze do strawienia, niż inne warzywa z rodziny kapustowatych. Dwa najważniejsze aktywne składniki brokułów to sulforsfan i kampfero SZPINAK Szpinak jest lekkostrawny, niskokaloryczny, posiada za to dużo witamin i antyoksydantów. Jest jednym z warzyw, które zawierają najwyższą ilość witaminy K. Zawiera dużo luteiny i naturalnych karotynoidów. Jest bogaty we flawonoidy, chlorofil, i kwas foliowy. Szpinak jest doskonałym antyoksydantem. Jego bioaktywne składniki wzmacniają układ immunologiczny człowieka. ZIELONE PĘDY PSZENICY Można w nich znaleźć prawie wszystkie witaminy B, witaminę C, ponad sto różnych elementów mineralnych, jak również enzymy i elementy śladowe. Jednym z głównych aktywnych składników pszenicy zielonej jest chlorofil. Jest bogata w błonnik roślinny. ALGA SPIRULINA Mikroskopijna roślinka, która ogłoszona została jednym z najzdrowszych suplementów diety XXI wieku, nazywa się Spirulina. Jest bogata w witaminy i składniki mineralne. Zawiera 55-67% białek, 10-19% węglowodanów, 7-15% tłuszczów, jak również 5-9% składników mineralnych i pierwiastków śladowych. Jest niezwykle skuteczna dla osób, które chcą w ten sposób dostarczyć sobie znaczną część dziennego zapotrzebowania na witaminy i składniki mineralne. MARCHEW Ważnym składnikiem aktywnym marchwi jest ß-karoten, poza tym zawiera ona liczne inne karoteny. Zgodnie z potrzebami, organizm człowieka przekształca ß-karoten w witaminę A. Marchew jest bogata we flawonoidy i olejki eteryczne, które są równie nieodzowne z punktu widzenia optymalnej pracy naszego organizmu. SELER Warzywo dobrze nam znane; o jego wartości stanowi duża ilość organicznego sodu, ale zawiera też wapń, fosfor, żelazo, magnez, potas i wiele elementów śladowych. Jest doskonałym źródłem olejków eterycznych i flawonoidów, zawiera też rozmaite witaminy. KORZEŃ PIETRUSZKI Cechą charakterystyczną pietruszki jest wpływ na zasadowość krwi, co ma aktualnie duże znaczenie, biorąc zwłaszcza pod uwagę nadmiar kwasu we współczesnej żywności. Bogaty w rozmaite olejki eteryczne i flawonoidy, a także witaminę C i K. CZOSNEK Któż by nie znał tej rośliny. Zawiera enzymy o nazwie alliina i alliinaza. W czosnku znajdujemy znaczne ilości witaminy A, B1, B2 oraz C, zawiera również dużo flawonoidów oraz znaczną ilość rozmaitych pierwiastków mineralnych. W medycynie ludowej spełnia rolę antybiotyku. ZIELONA HERBATA Ma ożywiające działanie. Z liści zielonej herbaty udało się wyodrębnić ponad piętnaście karotenoidowych barwników roślinnych. Najważniejsze z nich to neoksantyna, wiolaksantyna, luteina i ß-karotyna. Chińska medycyna ludowa uznaje ją za silnego antyoksydanta. ROKITNIK POSPOLITY Zawiera składniki czynne o wyjątkowych właściwościach antyoksydacyjnych. Owoce rokitnika są bogate w węglowodany, białko, kwasy organiczne, aminokwasy i witaminy. Zawiera 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcz oraz więcej witaminy E niż kukurydza czy soja. Znakomite źródło ß-karotyny, potasu, fosforu, magnezu, żelaza i przeciwutleniaczy. GREJPFRUIT Ten owoc wiecznie zielonej rośliny jest niskokaloryczny, jest bogaty w rozmaite witaminy, zwłaszcza witaminę C, B, E i K, oraz w składniki mineralne, z których należy wymienić potas, wapń i fosfor. Zawiera dużą ilość błonnika roślinnego, jak również kwasów owocowych o doskonałym działaniu.
|