Pierwszy z produktów Flavon Group pojawił się na rynku w 2004 roku. O jego wyjątkowości i efektywności świadczyć może 100 tysięcy zadowolonych konsumentów. Flavon max jest unikalnym preparatem, ze względu na naturalność oraz na specjalną technologię produkcji. W przeciwieństwie do dotychczasowej praktyki, możemy zapewnić potrzebne naszemu organizmowi substancje poprzez konsumowanie smacznej i łatwo przyswajalnej potrawy, a nie proszków albo tabletek. Walorem naszych produktów są także doskonała jakość oraz kompleksowość.Dlaczego potrzebujemy Flavon max Brak substancji odżywczych, spowodowany trybem życia człowieka XXI wieku, codziennym stresem, zanieczyszczeniem środowiska, nadmiernym spożyciem lekarstw, paleniem tytoniu oraz nieprawidłowym sposobem odżywiania, poważnie obciąża nasz organizm. Flavon max zawiera barwniki roślinne. Najważniejsze z nich to polifenole, flawonoidy, antocyjany, proantocyjanidy i karotenoidy. Te naturalne substancje o silnie przeciwutleniających właściwościach są coraz częściej przedmiotem badań współczesnej medycyny. Wiele badań naukowych potwierdza, że w procesie zdrowego żywienia odgrywają one niezwykle ważną rolę. Wyjątkowość Flavon max polega na specjalnej technologii, która pozwala, aby produkt zawierał składniki nie w formie ekstraktu. Flavon max nie zawiera żadnych konserwantów. Komu polecamy? Konsumowanie Flavon max polecamy każdemu, - kto nie zjada codziennie niezbędnej ilości owoców i warzyw, - kto nie ma pewności, czy jego posiłki zawierają potrzebną maksymalną ilość niezbędnych substancji odżywczych, - kto chce uzupełnić stosowaną dotychczas dietę, - kto szczególną troską otacza zdrowie własne i swojej rodziny, - kto chce wykorzystać zalety produktu wypracowanego dla człowieka XXI wieku. Spożywanie Flavon max to wyjątkowy produkt, który równocześnie jest smaczny i zdrowy. Poza tym, że zapewnia potrzebną dla organizmu ilość przeciwutleniaczy, jego spożywanie sprawia przyjemność dzięki naturalnym aromatom owoców. Powinno się spożywać 2 łyżeczki produktu dziennie, możliwie przed posiłkiem. Składniki Znajomość roślin leczniczych sięga początków historii ludzkości. Człowiek pierwotny instyktownie poszukiwał takich substancji, które mógłby wykorzystać do leczenia swoich dolegliwości. Później, na następnym stopniu rozwoju, czynił to już świadomie, starając się zapamiętać, utrwalić te substancje. Surowców leczniczych, tak jak i części pożywienia, dostarczał mu świat roślinny. Większość roślin leczniczych, oficjalnie uznanych i stosowanych w dzisiejszej, popartej naukowo medycynie, znalazła się tam dzięki doświadczeniom medycyny ludowej. Czarna jagoda Wyjątkowo bogata w potas. Jest również cennym źródłem wapnia, żelaza, magnezu, manganu, cynku, siarki, fosforu i witaminy C. Obecne w niej barwniki to antocyjanidyny, które nadają owocom charakterystyczną, ciemną barwę. Czarny bez Czarny bez jest bardzo bogaty w barwniki. Zawiera wiele witamin, najważniejsze z nich to B1, B2, B6 oraz C. Posiada zdumiewająco dużą ilość elementów mineralnych (potas, wapń, magnez) oraz mikroelementów. Można w nim znaleźć także prawie wszystkie niezbędne aminokwasy. Ciemne Winogrono Im ciemniejsze, tym lepsze dla nas. Składniki czynne winogrona ciemnego są ważnymi przeciwutleniaczami, wzmacniają więc naszą odporność w walce przeciw wolnym rodnikom. Najważniejszym składnikiem czynnym winogrona jest resweratrol. Czarna porzeczka Zawiera znacznie więcej witaminy C niż owoce cytrusowe lub papryka zielona. Jest bogata w witaminę B i żelazo. Jej lecznicze właściwości odkryła też współczesna nauka, dlatego chętnie polecana jest przez lekarzy medycyny naturalnej. Starożytni Rzymianie czarną porzeczkę nazywali „jagodą przeciw podagrze”. Czarna jagoda Wyjątkowo bogata w potas. Jest również cennym źródłem wapnia, żelaza, magnezu, manganu, cynku, siarki, fosforu i witaminy C. Obecne w niej barwniki to antocyjanidyny, które nadają owocom charakterystyczną, ciemną barwę. Burak ćwikłowy Właściwości lecznicze buraka ćwikłowego są znane i wykorzystywane od dawien dawna. Zawiera wyjątkowo dużo betaniny, znaczne ilości witaminy B1, B3, C, P oraz potasu, wapnia, fosforu, krzemu, jodu i żelaza. Różnorodność pozytywnych właściwości zawdzięcza licznym witaminom oraz minerałom, które zawiera. Rokitnik Pospolity Zawiera składniki czynne o wyjątkowych właściwościach antyoksydacyjnych. Owoce rokitnika są bogate w węglowodany, białko, kwasy organiczne, aminokwasy i witaminy. Zawiera 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcz oraz więcej witaminy E niż kukurydza czy soja. Znakomite źródło ß-karotyny, potasu, fosforu, magnezu, żelaza i przeciwutleniaczy. Żeń-szeń Nazywany 'korzeniem życia' wywiera wiele pozytywnych wpływów. Jest to występujący głównie w Azji korzeń rośliny Panax ginseng, która należy do rodziny araliowatych. Nazwa „ginseng” wywodzi się z chińskiego z chińskiego „renshen”, a Panax pochodzi z greckiego słowa „panax”, co oznacza „leczący wszystko”.
|