Flavon max Plus+ to najmłodszy, ekskluzywny produkt z rodziny Flavon max, który został wyprodukowany dla najbardziej zagrożonych, narażonych na stały wysiłek fizyczny lub psychiczny osób, dla których pielęgnacja zdrowia jest bardzo ważna, właśnie ze względu na prowadzony tryb życia.Dlaczego potrzebujemy Flavon max Plus+? Nieodpowiednie odżywianie, zanieczyszczenie środowiska, promieniowanie, stresy dnia codziennego, obecność w pożywieniu różnego rodzaju zbyt dużej ilości dodatków spożywczych (środki spulchniające, emulgatory, barwniki, polepszacze smaku) - konsekwencją tych wszystkich czynników może być szkodliwy reaktywny rozwój wolnych rodników w naszym organizmie. Sytuację pogarsza palenie tytoniu, nadmierne spożycie alkoholu lub leków, zanieczyszczenie powietrza, wody i ziemi, a także niszczący styl życia: stały stres i przymus w osiąganiu wyników w pracy, co charakteryzuje coraz więcej grup społecznych. Uszkodzenia komórek, tkanek i poszczególnych narządów spowodowane przez wolne rodniki mogą być przyczyna wielu groźnych chorób. Dostarczanie organizmowi przeciwutleniaczy w odpowiedniej ilości ma wyjątkowe znaczenie. Ważną rolę odgrywa w tym sposób odżywiania się, dostarczanie odpowiedniej ilości i jakości pożywienia.W przypadku stresu oksydatywnego oraz podczas wysokiego obciążenia organizmu wydziela się duża ilość wolnych rodników – w tym przypadku szczególnie wskazane jest spożywanie produktów antyoksydacyjnych. Zgodnie z zasadą "jeden przeciwutleniacz to nie przeciwutleniacz", coraz większe znaczenie przypisuje się takim roślinom, jak: burak, rokitnik, czarna jagoda, czarna porzeczka, granat, ciemne winogrona, itp., które zawdzięczają swoje antyoksydacyjne właściwości zawartym w nich składnikom, takim, jak: związki polifenolowe, flawonoidy, antocyjaniany, terpeny. Za pomocą kompleksowego, naturalnego suplementu diety wysokiej jakości, jakim jest nasz produkt, możemy dostarczyć naszemu organizmowi potrzebne mu przeciwutleniacze, witaminy, minerały, naturalne barwniki. Jego receptura jest troskliwie dobrana, poparta analizami naukowymi. Nie zawiera konserwantów! Numer zezwolenia Krajowego Instytutu Bezpieczeństwa Żywności i Nauk o Żywieniu (OÉTI): 1509/2006 Komu polecamy? - Spożywanie Flavon max Plus polecamy sportowcom, którzy w trakcie intensywnych treningów są szczególnie podatni na stres oksydatywny. - Spożywanie Flavon max Plus polecamy również biznesmenom i menedżerom, którym nieobce jest nieregularne odżywianie, bo ich czas pracy wynosi 12-16 godzin dziennie i jest związany ze stałym stresem, przymusem osiągnięcia wyników. Wszystko to przyczynia się bowiem do pomnażania w organizmie wolnych rodników. - Suplement diety polecamy ponadto tym wszystkim, którzy zwracają szczególną uwagę na swoje zdrowie i samopoczucie. Spożywanie Flavon max Plus+ to cud, który jest jednocześnie smaczny i zdrowy. Poza tym, że zapewnia organizmowi niezbędną ilość przeciwutleniaczy, posiada naturalny aromat owoców, dzięki czemu jego spożywanie sprawia przyjemność dzień w dzień. Należy spożyć dwie łyżeczki, 2 razy dziennie (najlepiej przed posiłkiem). Składniki W naszym ekskluzywnym produkcie znalazły się składniki charakteryzujące się wyjątkowo silnymi właściwościami przeciwutleniającymi, aby nadawał się dla osób nawet najbardziej narażonych na negatywne wpływy. Dlatego do składników wypróbowanego już Flavon max dobraliśmy dodatkowo dwa wyśmienite i zasłużenie popularne gatunki owoców: granat, który ze względu na swoje właściwości jest używany od wieków w celach leczniczych oraz acerola (wiśnia z Barbadosu), której wyjątkowa wartość polega na wysokiej zawartości witaminy C. Granat Spośród wszystkich owoców granat wykazuje najsilniejsze właściwości antyoksydacyjne. Pozytywne właściwości potęguje fakt, że przeciwutleniacze granatu szybko się wchłaniają. Nauka współczesna odkrywa na nowo ten pierwszorzędny owoc i jego właściwości antyoksydacyjne dopiero teraz. Granat zawiera polifenole, witaminę C, flawonoidy i fruktozę. Od wielu tysiącleci granat otoczony jest w Azji i na Bliskim Wschodzie ogromną atencją, z przyczyn zarówno spirytualnych, jak i leczniczych. Występuje nawet w Biblii - ze względu na swoją urodę i wartość odżywczą. Czarny bez Czarny bez jest bardzo bogaty w barwniki. Zawiera wiele witamin, najważniejsze z nich to B1, B2, B6 oraz C. Posiada zdumiewająco dużą ilość elementów mineralnych (potas, wapń, magnez) oraz mikroelementów. Można w nim znaleźć także prawie wszystkie niezbędne aminokwasy. Ciemne Winogrono Im ciemniejsze, tym lepsze dla nas. Składniki czynne winogrona ciemnego są ważnymi przeciwutleniaczami, wzmacniają więc naszą odporność w walce przeciw wolnym rodnikom. Najważniejszym składnikiem czynnym winogrona jest resweratrol. Czarna porzeczka Zawiera znacznie więcej witaminy C niż owoce cytrusowe lub papryka zielona. Jest bogata w witaminę B i żelazo. Jej lecznicze właściwości odkryła też współczesna nauka, dlatego chętnie polecana jest przez lekarzy medycyny naturalnej. Starożytni Rzymianie czarną porzeczkę nazywali „jagodą przeciw podagrze”. Czarna jagoda Wyjątkowo bogata w potas. Jest również cennym źródłem wapnia, żelaza, magnezu, manganu, cynku, siarki, fosforu i witaminy C. Obecne w niej barwniki to antocyjanidyny, które nadają owocom charakterystyczną, ciemną barwę. Burak ćwikłowy Właściwości lecznicze buraka ćwikłowego są znane i wykorzystywane od dawien dawna. Zawiera wyjątkowo dużo betaniny, znaczne ilości witaminy B1, B3, C, P oraz potasu, wapnia, fosforu, krzemu, jodu i żelaza. Różnorodność pozytywnych właściwości zawdzięcza licznym witaminom oraz minerałom, które zawiera. Acerola (Wiśnia Z Barbadosu) Wartość aceroli polega na wysokiej zawartości witaminy C. Owoc ten zawiera wszystkie flawonoidy roślinne, które są potrzebne do całkowitego wykorzystania tej witaminy przez organizm. Poza tym, zawiera dużo potasu, magnezu i witaminy A. Właściwości lecznicze aceroli wykorzystywane były przez ludy Brazylii i Wysp Karaibskich. Rokitnik Pospolity Zawiera składniki czynne o wyjątkowych właściwościach antyoksydacyjnych. Owoce rokitnika są bogate w węglowodany, białko, kwasy organiczne, aminokwasy i witaminy. Zawiera 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcz oraz więcej witaminy E niż kukurydza czy soja. Znakomite źródło ß-karotyny, potasu, fosforu, magnezu, żelaza i przeciwutleniaczy. Żeń-szeń Nazywany 'korzeniem życia' wywiera wiele pozytywnych wpływów. Jest to występujący głównie w Azji korzeń rośliny Panax ginseng, która należy do rodziny araliowatych. Nazwa „ginseng” wywodzi się z chińskiego z chińskiego „renshen”, a Panax pochodzi z greckiego słowa „panax”, co oznacza „leczący wszystko”.
|