Swiat Ksiązki, 1996, stron 236, stan bdb- ISBN 83-7129-267-8 MAŁA SZKOŁA GOTOWANIA to książka, z której można korzystać nie mając żadnej wiedzy kulinarnej czy doświadczenia w gotowaniu. Jest łatwo zrozumiała jak książka z obrazkami, informuje szczegółowo jak leksykon i jest tak dokładna jak podręcznik do nauki. Zawarto w niej przepisy 50 standardowych dań - podstawowy zestaw w każdej kuchni. Każdy przepis został podany na 4 stronach i objaśniony co najmniej 13 zdjęciami. Każda ważna czynność została dokładnie opisana i zilustrowana zdjęciem. Między pozycjami przepisu „Zakup" i ,,Jeżeli coś zostanie" nie ma żadnej luki informacyjnej. Jest to książka kucharska z gwarancją powodzenia w gotowaniu. Inaczej mówiąc: „Mała szkoła gotowania" z 12-punktowym programem jest dla początkujących w dziedzinie kulinarnej i gromadzących pierwsze doświadczenia taka książką kucharską, jakiej im potrzeba, by odnieść sukces.
|