WPLiS 1954, stron 412+1056 , stan db+ (lekko poluzowane bloki, w tomie 2 częściowo przetarta krawędź brzbietu) Tom pierwszy Kalendarza zawiera ogółem sześć działów, z których pięć — ogólnoinformacyjny, przemy słowo-techniczny, tablic fizyko-chemicznych, analityczny i mikrobiologiczny — dotyczą wszystkich lub wielu przemysłów spożywczych; szósty dział żywienia zbiorowego — omawia zasady odżywiania i wykorzystania w żywieniu zbiorowym produktów przemysłów spożywczych. Tom drugi Kalendarza zawiera szesnaście działów obejmujących poszczególne przemysły spożywcze. Każdy z działów zawiera wiadom,ości ó surowcu, teoretycznych podstawach i technice produkcji, normach wydajności, zasadach kontroli technicznej, obliczaniu zdolności produkcyjnej zakładów, gospodarce energetyczno-mechanicznej oraz o produktach głównych i ubocznych poszczególnych przemysłów. Kalendarz jest przeznaczony dla mistrzów i techników oraz inżynierów zatrudnionych w przemysłach spożywczych; korzystać z niego mogą także wykwalifikowani robotnicy, pracownicy sieci skupu i sieci dystrybucyjnej tych przemysłów jak również pracownicy zakładów żywienia zbiorowego. Koszt wysyłki 11 zł.
|