Opis:MODEL: HEXA
LIGATURA + OCHRANIACZ
Ligatura mistrzowska, doskonała akustyka, idealny montaż(zminimalizowany kontakt ligatury ze stroikiem), maksymalne drgania stroika, pełna artykulacja w całym rejestrze, prosta regulacja siły docisku.
Metal, który jest użyty do budowy tej ligatury został poddany działaniu bardzo niskiej temperatury(-180st. C) - pozbycie się napięć wewnętrznych metalu
Opis:Galgant (łac. Alpinia officinarum)
W medycynie św. Hildegardy figuruje jako przyprawa „nasercowa”, ale świetnie sprawdza się również przy dolegliwościach miesiączkowych, stanach wyczerpania i osłabienia. Jest także dobrym środkiem na mdłości.
U Hildegardy jest on jedną z ważniejszych przypraw. Na początku przyprawiajcie potrawy ostrożnie, gdyż galgant jest bardzo pikantny. Jednakże według Hildegardy wskazane jest jego częste stosowanie (np. (...)
Opis:Korzeń bertramu rzymskiego (łac. Anacyclus pyretrum) to niezastąpiona i cenna przyprawa w kuchni Hildegardy. Bertram ma łagodno-ostry smak i można go dodawać niemal do wszystkich potraw.
Św. Hildegarda polecała go jako przyprawę na dolegliwości żołądkowo-jelitowe ułatwiającą trawienie i przyswajanie składników odżywczych, również w niestrawności. Dzięki regularnemu spożywaniu bertramu możemy wspomóc nasz system nerwowy, wzmocnić pogodę du (...)
Opis:Składniki: korzeń wszewłogi górskiej (35%), korzeń galgantu, korzeń lukrecji, cząber.
Miód z mieszanką przypraw i z gruszką jest najważniejszym środkiem w diecie św. Hildegardy.
Przepis na mus gruszkowy z mieszanką z wszewłogą:
Gruszki (1kg) obrać i ugotować na miękko, odcedzić wodę. Dodać do musu 6 łyżek rozgrzanego, odszumowanego miodu oraz mieszankę (70g). Wszystkie składniki wymieszać i krótko zagotować. Wlać do słoiczków i przechowy (...)
Opis:Dyptam (łac. Dictamnus albus) poprawia ukrwienie.
Pomocny przy problemach zdrowotnych związanych z podwyższonym poziomem cholesterolu.
Stosowany pomocniczo przy kamieniach nerkowych oraz żółciowych.
Składniki: dyptam korzeń mielony
Kraj pochodzenia: Austria.
Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób użycia:
Kilka razy dziennie przez dłuższy czas (3-6 miesięcy) spożywać 1-2 szczypty przyprawy. (...)
Opis:Mieszanka z korzeniem dziewięćsiłu (łac. Radix Carinae acaulis) to uniwersalny środek wzmacniający organizm. Polecany zarówno chorym jak i zdrowym wspomagająco w utrzymaniu zdrowia i dobrej kondycji.
Składniki: korzeń dziewięćsiłu, cynamon, bertramu.
Kraj pochodzenia: Austria.
Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób użycia: codziennie 1 lub 2 czubki noża z chlebem, ciepłym winem lub zupą.
"Nikt (...)
Opis:Skład: woda, cukier trzcinowy, ocet winny, miód pszczeli odszumowany, sok z mięty polej, sok z bylicy piołun, korzeń lukrecji, galgant chiński.
Sposób użycia:
Zaleca się spożywać 65 ml 3 razy dziennie po lub pomiędzy głównymi posiłkami.
Suplement diety wytworzony na bazie składników pochodzenia naturalnego, przeznaczony w celu uzupełnienia codziennej diety w składniki wspomagające procesy trawienia, oraz zmniejszające po posiłkowe uczucie (...)
Opis:Skład: wino*, korzeń aronu (Arum maculatum), *Składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych z Austrii (kbA). Zawiera siarczyny. Numer certyfikatu BIO: AT–BIO-402 Nr jednostki certyfikującej AT-O-02-BIO
Sposób użycia: zaleca się spożywać 3 razy po 30 ml suplementu dziennie. Bezpośrednio po odmierzeniu lub po uprzednim rozcieńczeniu w wodzie. Osad wytrącający się na dnie butelki wynika ze składu produktu i nie stanowi jego wady. Przed (...)