Opis:6 sztuk
Grubość naklejki 0,8 mm w miejscu prowadnicy na zęby grubość wynosi 0,5 mm
Kolor:
- czarny (6 naklejek)
- przeźroczysty (6 naklejek)
- mix (3 czarne, 3 przeźroczyste)
Opis:6 sztuk
Grubość naklejki 0,8 mm w miejscu prowadnicy na zęby grubość wynosi 0,5 mm
Kolor:
- czarny (6 naklejek)
- przeźroczysty (6 naklejek)
- mix (3 czarne, 3 przeźroczyste)
Opis:MODEL: HEXA
LIGATURA + OCHRANIACZ
Ligatura mistrzowska, doskonała akustyka, idealny montaż(zminimalizowany kontakt ligatury ze stroikiem), maksymalne drgania stroika, pełna artykulacja w całym rejestrze, prosta regulacja siły docisku.
Metal, który jest użyty do budowy tej ligatury został poddany działaniu bardzo niskiej temperatury(-180st. C) - pozbycie się napięć wewnętrznych metalu
Opis:MODEL: HEXA
LIGATURA + OCHRANIACZ
Ligatura mistrzowska, doskonała akustyka, idealny montaż(zminimalizowany kontakt ligatury ze stroikiem), maksymalne drgania stroika, pełna artykulacja w całym rejestrze, prosta regulacja siły docisku.
Metal, który jest użyty do budowy tej ligatury został poddany działaniu bardzo niskiej temperatury(-180st. C) - pozbycie się napięć wewnętrznych metalu
Opis:Galgant (łac. Alpinia officinarum)
W medycynie św. Hildegardy figuruje jako przyprawa „nasercowa”, ale świetnie sprawdza się również przy dolegliwościach miesiączkowych, stanach wyczerpania i osłabienia. Jest także dobrym środkiem na mdłości.
U Hildegardy jest on jedną z ważniejszych przypraw. Na początku przyprawiajcie potrawy ostrożnie, gdyż galgant jest bardzo pikantny. Jednakże według Hildegardy wskazane jest jego częste stosowanie (np. (...)
Opis:Korzeń bertramu rzymskiego (łac. Anacyclus pyretrum) to niezastąpiona i cenna przyprawa w kuchni Hildegardy. Bertram ma łagodno-ostry smak i można go dodawać niemal do wszystkich potraw.
Św. Hildegarda polecała go jako przyprawę na dolegliwości żołądkowo-jelitowe ułatwiającą trawienie i przyswajanie składników odżywczych, również w niestrawności. Dzięki regularnemu spożywaniu bertramu możemy wspomóc nasz system nerwowy, wzmocnić pogodę du (...)
Opis:Składniki: korzeń wszewłogi górskiej (35%), korzeń galgantu, korzeń lukrecji, cząber.
Miód z mieszanką przypraw i z gruszką jest najważniejszym środkiem w diecie św. Hildegardy.
Przepis na mus gruszkowy z mieszanką z wszewłogą:
Gruszki (1kg) obrać i ugotować na miękko, odcedzić wodę. Dodać do musu 6 łyżek rozgrzanego, odszumowanego miodu oraz mieszankę (70g). Wszystkie składniki wymieszać i krótko zagotować. Wlać do słoiczków i przechowy (...)