"Kuchnia wegetariańska, prosta i zdrowa" Celem książki Kuchnia wegetariańska prosta i zdrowa jest pokazanie jak możemy nasze potrawy przygotowywać w sposób zdrowy, nie stosując mięsa, mleka, nabiału, jajek, tłuszczów zwierzęcych i olejów roślinnych. Niskotłuszczowa, niskobiałkowa, wysokobłonnikowa dieta roślinna zapobiega i najbardziej skutecznie leczy przewlekłe choroby cywilizacyjne takie jak: alergie, choroby nerek, chorobę wieńcową serca, cukrzycę, hemoroidy, kamienie żółciowe, miażdżycę, nadciśnienie, osteoporozę, otyłość, owrzodzenia przewodu pokarmowego, dnę, polipy przewodu pokarmowego, stwardnienie rozsiane, stany zapalne przewodu pokarmowego, uchyłkowatość jelit, zaburzenia równowagi hormonalnej, zaburzenia wchłaniania, zapalenie stawów, zaparcia. Zmniejsza ryzyko raka piersi, macicy, jajników, jelita. Daje również dobre samopoczucie psychiczne. Znajdą w niej Państwo praktyczne, proste przepisy na smaczne potrawy.
|