POLSIMEX 1991, str. 80, stan db+ /bdb- Chcesz wiedzieć jaki jest stan twojego zdrowia? Spójrz w lustro! Wystarczy jeden rzut oka na kształt twarzy, a będziesz już sporo .wiedział. Jeśli uważnie przyjrzysz się swojej figurze, barwie skóry, powierzchni twarzy, jeśli zwrócisz uwagę na rzecz, wydawałoby się, tak zwyczajną, jak charakter pisma - to dowiesz się jeszcze więcej. Ujrzysz siebie samego w chwili narodzin, ocenisz wartość pokarmów, które spożywasz, zdasz sobie sprawę z siły lub słabości swoich narządów wewnętrznych. Książka ta przeprowadzi cię poza ciasne granice zachodniej medycyny. Tradycyjne metody diagnozowania i leczenia, a przede wszystkim model bycia w świecie, opisany przez eksperta w dziedzinie makrobiotyki - Michio Kushi, pozwolą ci lepiej zrozumieć samego siebie, a także twoje relacje do innych ludzi i natury. MICHIO KUSHI Urodził się w 1926 r. w Kokawie (Japonia). Wczesne lata działalności poświęcił prawu międzynarodowemu. Przełomem w jego życiu było spotkanie z Yukikazu Surakazawą, znanym jako George Ohsawa, twórcą makrobiotyki, dziedziny wiedzy opartej na medycynie i filozofii Wschodu. Pod jego wpływem, Kushi rozpoczął wieloletnie studia (m.in. dyplom na uniwersytecie Columbia), stając się z czasem niekwestionowanym autorytetem w dziedzinie makrobiotyki. Prowadził wykłady i seminaria na całym świecie. Oprócz działalności dydaktycznej i popularyzatorskiej, praktykował z indywidualnymi pacjentami (szczególnie z chorymi na raka), pomagając im w odzyskaniu zdrowia fizycznego, psychicznego i duchowego. Doradzał wielu tysiącom ludzi. Jest założycielem East West Foundation (1972); Erewhon, Inc. (głównego dystrybutora naturalnej i makrobiotycznej żywności); periodyków: „East West Journal" i „Order of the Universe"; Michio Kushi Institute of Boston (1978) z filiami w Amsterdamie i Londynie; Kushi Foundation (1981). Jest także inicjatorem corocznych Macrobiotic Congresses of North America and Western Europę. Przedmowa Wstęp Porządek i metoda diagnozowania Płód Twarz Oczy Usta Uszy Włosy Skóra . Ręce Dotyk. Meridiany i pulsy Głos Charakter pisma Przyzwyczajenia i nawyki Rady dotyczące jedzenia W jaki sposób udzielać rad? Bibliografia Koszt wysyłki 4 zł.
|